wyszukiwanie zaawansowane
Strona główna » Przepisy » Pancakes bezglutenowe

Producenci

Kontakt

  • Wegetarianin
    ul. Kołobrzeska 12
    10-443, Olsztyn
    NIP: 7392343022
  • E-mail:wegetarianin@wegetarianin.pl
  • Telefon89 533 70 88
  • Godziny działania sklepuPn-Pt: 9-17, Sob: 9-14

Pancakes bezglutenowe

Przepis na szybkie i zdrowe placki w amerykańskim stylu, czyli PANCAKES!,


Pancakes bezglutenowe
  • 3/4 szklanki mąki ryżowej (100g)
  • 1/2 szklanki mąki ziemniaczanej (90g)
  • 1 jajko
  • 2 łyżki oleju kokosowego (ok  30g)*
  • 1 szklanka maślanki naturalnej (260g)
  • 1/2 łyżeczki soli
  • 1 łyżka miodu (25g)
  • 1 łyżka proszku do pieczenia (14g)
  • 1/2 łyżeczki ekstraktu z wanilii (lub odrobina cukru wanilinowego)
Przygotowanie:
Jajko rozbić i ubić mikserem około 2 minuty aż się spieni. Dodać olej, maślankę, sól, miód, proszek do pieczenia i wanilię oraz zmiksować do połączenia. Następnie dodać mąkę ryżową oraz ziemniaczaną i zmiksować do połączenia, by nie było grudek.
Odstawić ciasto na 15 minut, by odpoczęło.
Po tym czasie na rozgrzaną patelnię wylać jedną nabierkę ciasta. Naleśników nie smażymy na oleju, ponieważ dodaliśmy go do środka. Gdy na powierzchni naleśnika powstaną bąbelki, przewróć na drugą stronę i odczekaj aż się zrumieni.
Podawaj z owocami, miodem, jogurtem, twarożkiem, lodami… możliwości jest nieskończenie wiele. 
SMACZNEGO!

 

Przejdź do strony głównej Wróć do kategorii Przepisy
Sklep internetowy shopGold
Korzystanie z tej witryny oznacza wyrażenie zgody na wykorzystanie plików cookies. Więcej informacji możesz znaleźć w naszej Polityce Cookies.
Nie pokazuj więcej tego komunikatu