wyszukiwanie zaawansowane
Strona główna » Bezglutenowe i PKU » Mieszanka bezglutenowa do wypieku chleba, bułek, bagietek, pizzy "Mix for Bread"

Producenci

Kontakt

  • Wegetarianin
    ul. Kołobrzeska 12
    10-443, Olsztyn
    NIP: 7392343022
  • E-mail:wegetarianin@wegetarianin.pl
  • Telefon89 533 70 88
  • Godziny działania sklepuPn-Pt: 9-17, Sob: 9-14
Mieszanka bezglutenowa do wypieku chleba, bułek, bagietek, pizzy "Mix for Bread"

Mieszanka bezglutenowa do wypieku chleba, bułek, bagietek, pizzy "Mix for Bread"

Balviten
29 osób kupiło 104 produkty

Czas wysyłki: 24 godziny

Koszt wysyłki: od 0,00 zł

Stan magazynowy: 5 op.

Kod EAN: 5907653103599

Cena: 16,74 zł / op.

Ilość: op.
Dodaj do koszyka

dodaj do schowka

  • Opis produktu
  • Recenzje produktu (0)
Mieszanka bezglutenowa do wypieku chleba, bułek, bagietek, pizzy "Mix for Bread"
 

Składniki: skrobia kukurydziana, mąka ryżowa, białko grochowe, białko sojowe, mąka gryczana, glukoza, błonnik jabłkowy, błonnik grochowy, substancja zagęszczająca: hydroksypropylometyloceluloza, sól. 
 

Wartość odżywcza w 100 g produktu:

Wartość energetyczna: 1553 kJ/ 366 kcal

tłuszcz: 0,83 g

- w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,19 g

węglowodany: 81 g

- w tym cukry: 4,0 g

błonnik: 1,4 g

białko: 1,8 g

sól: 1,1 g

Waga: 1kg

Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.


Przepis na chleb:

- 500 g Mix for Bread

- 10 g drożdży instant lub świeżych

- 500 ml wody

- 1 łyżka oleju

- 1 łyżeczka soli

Składniki powinny być w temperaturze pokojowej.

1. Do miski wypać mix, dodać sól, wodę i drożdże instant (świeże drożdże rozpuścić w wodzie i dodać do reszty składników).

2. Składniki wymieszać i powoli dodać olej. Wyrabiać ciasto, aż do uzyskania jednolitej masy. Ciasto przełożyć do wysmarowanej tłuszczem formy, przykryć ściereczką i odstawić na 30 minut, aż masa wyrośnie i podwoi objętość.

3. Piekarnik nagrzać do 200 st. C (bez termoobiegu), na dno piekarnika wstawić blachę/naczynie żaroodporne i napełnić je ciepłą wodą. Wyrośnięte ciasto włożyć do piekarnika i piec około 50 minut. Po upieczeniu wyjąć z foremki i ostudzić.

 

Nikt jeszcze nie napisał recenzji do tego produktu. Bądź pierwszy i napisz recenzję.

Tylko zarejestrowani klienci mogą pisać recenzje do produktów. Jeżeli posiadasz konto w naszym sklepie zaloguj się na nie, jeżeli nie załóż bezpłatne konto i napisz recenzję.


Klienci zakupili także
Pozostałe produkty z kategorii
Chleb codzienny bezglutenowy 300g
op. Do koszyka
Paluszki bezglutenowe 70g
op. Do koszyka
Syrop klonowy Bio 250ml
op. Do koszyka
Sklep internetowy shopGold
Korzystanie z tej witryny oznacza wyrażenie zgody na wykorzystanie plików cookies. Więcej informacji możesz znaleźć w naszej Polityce Cookies.
Nie pokazuj więcej tego komunikatu