Spaghetti z sosem Neapolitańskim
Pomysł na obiad dla zabieganych:
Jesteś zabiegany, brak Ci czasu na cokolwiek lub nie masz pomysłu na obiad bezglutenowy?
DOBRZE TRAFIŁEŚ!
Oto przepis na spaghetti z sosem Neapolitańskim BEZ GLUTENU!
Jesteś zabiegany, brak Ci czasu na cokolwiek lub nie masz pomysłu na obiad bezglutenowy?
DOBRZE TRAFIŁEŚ!
Oto przepis na spaghetti z sosem Neapolitańskim BEZ GLUTENU!
Składniki:
- 100g makaronu ryżowego
- Sos Neapolitański bezglutenowy 15g
- 100g mięsa mielonego wołowego
- Sól, pieprz, oregano, bazylia (wg uznania)
- Makaron ryżowy moczymy w wodzie przez 5-6 minut.
- Wrzucamy na patelnię mięso mielone. Smażymy, od czasu do czasu mieszając.
- Sos wsypujemy do 100ml wrzącej wody mieszając energicznie.
- Gdy mięso się dosmaży, a nasz sos będzie delikatnie zagęszczony, łączymy oba składniki na patelni, pozostawiając na małym gazie.
- Odsączamy makaron i wrzucamy go do mięsa i sosu.
- Wszystko mieszamy przez 2 minuty.
- Porcje nakładamy na talerz i ozdabiamy według uznania.
Przejdź do strony głównej Wróć do kategorii Przepisy