Pulpety roślinne w sosie warzywno-pomidorowym Primavika to gotowe danie zamknięte w słoiku, które przed spożyciem wystarczy podgrzać. Aby otrzymać pełnowartościowy i zdrowy posiłek, można dodać do nich ryż lub dowolną kaszę. Pulpety w sosie warzywnym świetnie będą komponować się także z makaronem – pozwoli to na uzyskanie dania w prawdziwie włoskim stylu.
PSZENNE PULPETY ROŚLINNE W SOSIE WARZYWNO-POMIDOROWYM (78%). PRODUKT PASTERYZOWANY.
Składniki: woda, marchew 23 %, pulpa pomidorowa 16 % (posiekane pomidory, sok pomidorowy, regulator kwasowości: kwas cytrynowy), cebula 16 %, olej rzepakowy, warzywa w zmiennych proporcjach 12,5 % (pietruszka, seler), teksturat białka pszennego 6 %, koncentrat pomidorowy 4,7 %, mąka pszenna 1,7 %, mąka kukurydziana, kasza manna (z pszenicy) 1,7 %, bulion wegetariański [maltodekstryna, sól, warzywa suszone (marchew, natka pietruszki, liście selera, por, cebula), cukier, olej rzepakowy, kurkuma, pieprz czarny, lubczyk liść, naturalny aromat], przyprawy, sól, syrop z agawy, hydrolizat z białka roślinnego (zawiera soję), ekstrakt papryki słodkiej (ekstrakt papryki, olej), przeciwutleniacze: kwas askorbinowy=witamina C, kwas cytrynowy, substancja zagęszczająca: guma guar, przyprawy, zioła, aromaty z ekstraktów drożdżowych
Tabela wartości odżywczych w produkcie
Lp | Wartość odżywcza produktu | w 100 g | w porcji (215 g) | % RWS* w porcji (215 g) |
---|---|---|---|---|
1 | Wartość energetyczna | 590 kJ / 142 kcal | 1267 kJ / 305 kcal | 15% |
2 | Tłuszcz | 10 g | 22 g | 31% |
3 | w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 0,8 g | 1,7 g | 9% |
4 | Węglowodany | 6,9 g | 15 g | 6% |
5 | w tym cukry | 3 g | 6,5 g | 7% |
6 | Błonnik | 1,7 g | 3,6 g | - |
7 | Białko | 4,6 g | 9,8 g | 20% |
8 | Sól | 0,61 g | 1,3 g | 22% |
Masa netto: 430 g
Nikt jeszcze nie napisał recenzji do tego produktu. Bądź pierwszy i napisz recenzję.
Tylko zarejestrowani klienci mogą pisać recenzje do produktów. Jeżeli posiadasz konto w naszym sklepie zaloguj się na nie, jeżeli nie załóż bezpłatne konto i napisz recenzję.