Muffiny jajeczne ze szpinakiem i fetą
Nie lubisz stać przy patelni i smażyć? A masz ochotę na coś podobnego do omleta? Polecamy jajeczne muffiny w których możesz pofantazjować.
SKŁADNIKI (na 9 sztuk- 1 szt. ok. 60 kcal)
Smacznego :)
- 4 jajka
- 100 g fety
- 1/2 szt. czerwonej papryki
- 1 szklanka posiekanego szpinaku
- 1 łyżka posiekanego szczypiorku
- sól, pieprz, granulowany czosnek
- Jajka roztrzepujemy, doprawiamy solą, pieprzem i czosnkiem.
- Dodajemy szczypiorek, szpinak i pokrojoną w kosteczkę fetę oraz paprykę.
- Formę do muffinek (9 otworów) - smarujemy tłuszczem (możemy też wykorzystać foremki silikonowe - bez natłuszczania).
- Wlewamy masę i wstawiamy formę do piekarnika nagrzanego do 180 stopni.
- Pieczemy przez 15 minut.
- Podajemy z pełnoziarnistym pieczywem.
Smacznego :)
Przejdź do strony głównej Wróć do kategorii Przepisy