89 533 70 88 - Kupuj przez telefon
Strona główna1 » Bezglutenowe i PKU2 » Mieszanka wieloziarnista bezglutenowa

Producenci

Kontakt

  • Wegetarianin
    ul. Kołobrzeska 12
    10-443, Olsztyn
    NIP: 7392343022
  • E-mail:wegetarianin@wegetarianin.pl
  • Telefon89 533 70 88
  • Godziny działania sklepuPn-Pt: 9-18, Sob: 9-14
Mieszanka wieloziarnista bezglutenowa
Nowość

Mieszanka wieloziarnista bezglutenowa

BEZGLUTEN

Koszt wysyłki: od 0,00 zł Dostępne formy wysyłki dla oglądanego produktu:Kurier - 14,50 zł
Odbiór osobisty Targowisko Miejskie Grunwaldzka - 0,00 zł
Przesyłka pobraniowa - 18,00 zł
Odbiór osobisty bezkontaktowy Kołobrzeska 12 z boku budynku - 0,00 zł
InPost Paczkomaty24 - 12,00 zł

Stan magazynowy: 13 szt.

Kod EAN: 5907459846621

Cena: 9,20 zł / szt.

Ilość: szt.
Dodaj do koszyka

  • Opis produktu
  • Recenzje produktu (0)
Opis:
Nowy odświeżony skład Mieszanki wieloziarnistej z dodatkiem aromatycznej czarnuszki oraz wspomagającego pracę jelit błonnika z babki jajowatej. Ponadto w skład mieszanki wchodzą wartościowe ziarna słonecznika, siemienia lnianego oraz mąka jaglana. Ze składu wyeliminowaliśmy dodatek cukru, substancji spulchniających oraz regulatora kwasowości.
Z mieszanki z łatwością przygotujemy smaczny, aromatyczny, miękki, wegański chleb oraz bułeczki, które posiadają wysoką zawartość błonnika pokarmowego. Bez składników alergennych.


Oznaczenia producenta:
Bez glutenu, bez skrobi pszennej, bez jaj, bez mleka, , wegetariański, wegański.

Składniki:
skrobia kukurydziana, mąki (ryżowa, jaglana), ziarna 12,4 % (słonecznika, siemienia lnianego, czarnuszki), substancje zagęszczające: guma ksantanowa, hydroksypropylometyloceluloza; otręby ryżowe 3,6 %, błonnik z babki jajowatej 1,7 %

Sposób przygotowania:
Potrzebne składniki:                         
500 g mieszanki Wieloziarnistej BEZGLUTEN
1 i 1/3 łyżeczki soli (10 g)
2 łyżeczki cukru (10 g)
430 ml letniej wody
15 g drożdży świeżych lub 7 g drożdży suszonych
3 łyżki oleju + do posmarowania

CHLEB: Do naczynia wsypać mieszankę, sól i cukier, następnie wymieszać. Dodać wodę z rozpuszczonymi świeżymi drożdżami, stopniowo wyrobić ciasto na gładką masę ręcznie lub mikserem, na końcu wlewając olej. W przypadku użycia drożdży suchych dodać je bezpośrednio do mieszanki. Ciasto przełożyć do posmarowanej olejem foremki (28 x 9 cm), wyrównać powierzchnię, przykryć ściereczką i odstawić w ciepłe miejsce na ok. 1 godzinę do podwojenia objętości. Piekarnik nagrzać do 200°C . Wyrośnięte ciasto posmarować delikatnie olejem, umieścić w piekarniku i piec ok. 45 min (bez termoobiegu). Po upieczeniu chleb wyciągnąć z foremki, ostudzić, przechowywać pod przykryciem.

BUŁKI: Ciasto podzielić na 9 części po około 100 g, uformować z nich bułeczki obsypując ręce np. mąka ryżową. Ułożyć w odstępach na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i lekko spłaszczyć. Przykryć ściereczką i odstawić w ciepłe miejsce do wyrośnięcia na około 40 min. Po tym czasie posmarować bułeczki delikatnie olejem i naciąć skórkę. Umieścić w piekarniku nagrzanym do 200 °C .  Piec około 40 min.


Alergeny:
brak informacji

Wartości odżywcze w 100g*:
Wartość
energetyczna
1066
254
kJ
kcal
Tłuszcz
w tym kw. tł. nas.
8,1
0,9
g
g
Węglowodany
w tym cukry
38,0
1,5
g
g
Błonnik 7,4 g
Białko 3,6 g
Sól 1,15 g
 * - (po przygotowaniu zgodnie z załączonym przepisem)
 

Kraj pochodzenia producenta:
Polska

Kraj pochodzenia składników:
brak informacji

Masa netto:
500g
 

Nikt jeszcze nie napisał recenzji do tego produktu. Bądź pierwszy i napisz recenzję.

Tylko zarejestrowani klienci mogą pisać recenzje do produktów. Jeżeli posiadasz konto w naszym sklepie zaloguj się na nie, jeżeli nie załóż bezpłatne konto i napisz recenzję.

Oprogramowanie sklepu shopGold.pl