Kraj pochodzenia : USA
Fruktoza – zastępuje sacharozę, świetnie nadaje się do słodzenia, pieczenia i gotowania.
Spożywanie żywności zawierającej fruktozę prowadzi do niższego wzrostu poziomu glukozy we krwi w porównaniu z żywnością zawierającą sacharozę lub glukozę. Fruktozy można użyć około 40% mniej niż cukru – sacharozy.
Wartość odżywcza | Na 100 g produktu | Na 1 porcję produktu (6g) |
Wartość energetyczna | 1700kJ/400 kcal | 102 kJ/24 kcal |
Tłuszcz | 0 g | 0 g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 0 g | 0 g |
Węglowodany | 100 g | 6 g |
w tym cukry | 100 g | 6 g |
w tym fruktoza | 100 g | 6 g |
Białko | 0 g | 0 g |
Sól | 0 g | 0 g |
6 g produktu zawiera
kcal |
Tłuszcz |
Kwasy tłuszczowe |
Węglowodany |
Cukry |
Białko |
Sól |
24 |
0g |
0g |
6g |
6g |
0g |
0g |
1,2 % |
0 % |
0 % |
2,3 % |
6,7% |
0% |
0,0% |
Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ/ 2000 kcal)
Informacja dla diabetyków:
100g produktu zawiera WW- 10 WBT-0
Okres przydatności do spożycia nielimitowany
Przechowywać w suchym miejscu
Więcej informacji o produkcie na stronie producenta: www.bartfan.eu
Nikt jeszcze nie napisał recenzji do tego produktu. Bądź pierwszy i napisz recenzję.
Tylko zarejestrowani klienci mogą pisać recenzje do produktów. Jeżeli posiadasz konto w naszym sklepie zaloguj się na nie, jeżeli nie załóż bezpłatne konto i napisz recenzję.