wyszukiwanie zaawansowane
Strona główna » Przepisy » Ciasto Rafaello bez glutenu i laktozy

Producenci

Kontakt

  • Wegetarianin
    ul. Kołobrzeska 12
    10-443, Olsztyn
    NIP: 7392343022
  • E-mail:wegetarianin@wegetarianin.pl
  • Telefon89 533 70 88
  • Godziny działania sklepuPn-Pt: 9-17, Sob: 9-14

Ciasto Rafaello bez glutenu i laktozy

Coś do kawusi


Składniki:
Biszkopt
  • 3 jajka
  • 3 białka
  • 80 g miałkiego cukru lub cukru pudru
  • 80 g mąki migdałowej
  • 2 łyżki mąki ziemniaczanej
  • szczypta soli
  • 1/4 łyżeczki proszku do pieczenia
3 białka ubić na sztywno z solą. Odłożyć.
 Kolejne 3 białka ubić na sztywno, po czym dodawać partiami cukier kontynując ubijanie. Gdy masa będzie lśniąca i gładka dodać żółtka i zmiksować. Następnie przesiać mąki z proszkiem do pieczenia i wymieszać. Dodać ubite wcześniej białka i wymieszać do połączenia. 
 Masę wyłożyć na płaską formę (taką do ciastek czy tą z piekarnika) wyłożoną papierem do pieczenia. Wyrównać. Piec przez 10 minut w 200 st C. Przestudzić i pokroić na trzy części. 
Krem
Mleko migdałowe wymieszać z kokosowym. 500 ml zagotować z cukrem/ksylitolem i masłem. W 200 ml wymieszać budyń, mąkę i żółtka. Dodać do gotującego się mleka. Gotować przez kilka minut na wolnym gazie. Dosypać wiórki kokosowe i wymieszać. Przykryć szczelnie folią i ostudzić. 
 Blaty przekładać równomiernie kremem. Wierzch ciasta posypać kokosem. Smacznego!

 

Przejdź do strony głównej Wróć do kategorii Przepisy
Sklep internetowy shopGold
Korzystanie z tej witryny oznacza wyrażenie zgody na wykorzystanie plików cookies. Więcej informacji możesz znaleźć w naszej Polityce Cookies.
Nie pokazuj więcej tego komunikatu