Ciasteczka miodowo-owsiane
Zbliża się jesień, a razem z nią zimne wieczory. Na taki wieczorek idealne będą miodowo-owsiane ciasteczka, które nie tylko posmakują Tobie, ale też Twoim dzieciom.
Składniki:
SMACZNEGO!
- 2 jajka
- 5 łyżek miodu
- 5 łyżek mąki
- 200 g płatków owsianych błyskawicznych
- Płatki owsiane podprażamy na suchej patelni przez chwilkę, ważne aby były lekko zarumienione. (UWAŻAJ ŻEBY ICH NIE SPALIĆ)
- Podprażone płatki mieszamy z jajkami, miodem oraz mąką- mieszamy za pomocą łyżki aż wszystkie składniki się połączą i da się z nich ugnieść rękami kształt kółeczek. Jeżeli konsystencja będzie zbyt sypka to dodać odrobinę więcej miodu lub mąki. Zwilżonymi rękami formujemy ciastka, niestety będą się troszkę kleić. Piec przez 15 minut w temp. 180 stopni z termoobiegiem.
SMACZNEGO!
Przejdź do strony głównej Wróć do kategorii Przepisy