Chipsy z jarmużu idealne na imprezę
Chipsy jarmużowe to idealna propozycja dla bezglutenowców jako przystawka lub zamiennik zwykłych chipsów ziemniaczanych na imprezę lub rodzinne przyjęcie.
Składniki:
- opakowanie liści jarmużu
- oliwa
- zioła prowansalskie
- ostra papryka mielona
- Nastawić piekarnik na 150 stopni z termoobiegiem. Do miski wlać kilka łyżek oliwy, wsypać łyżeczkę ziół prowansalskich i szczyptę ostrej papryki, dobrze wymieszać.
- Kilka garści jarmużu włożyć do miski i obtoczyć w oliwie a następnie wyłożyć na blachę pokrytą papierem do pieczenia. Powtarzać aż cały jarmuż będzie obtoczony, w razie potrzeby dolać oliwy i przypraw.
- Piec krótko (ok. 5 minut) na dolnej półce. Wyjąć chipsy od razu i przełożyć do miseczki. Smacznego!
Przejdź do strony głównej Wróć do kategorii Przepisy