Bezglutenowe batoniki LION
Każdy z nas lubi słodki smak LION’ów. Dla naszych bezglutenowiczów też mamy super przepisz na pyszne batoniki.
SKŁADNIKI :
SPOSPÓB PRZYGOTOWANIA
- 1 szkl.daktyli
- 2 szkl. pokruszonych wafli ryżowych
- 1/2 szkl. orzechów ziemnych
- 6 czubatych łyżek masła orzechowego
- 100g gorzkiej czekolady bezglutenowej
- 1 czubata łyżka oleju kokosowego
SPOSPÓB PRZYGOTOWANIA
- Daktyle zalewamy wrzątkiem i odstawiamy na przynajmniej 15 minut, po tym czasie blendujemy je z odrobiną wody w której się moczyły na gładką, masę
- Orzechy ziemne miksujemy na drobne kawałki
- Łączymy pokruszone wafle, orzeszki, masło orzechowe oraz masę z daktyli. Wszystko dokładnie mieszamy.
- Formujemy batoniki, które układamy na desce , następnie odstawiamy do lodówki na 30 minut
- Czekoladę i olej kokosowy i rozpuszczamy w kąpieli wodnej.
- Schłodzone batoniki oblewamy w czekoladzie i odkładamy ponownie na deskę.
- Batoniki odstawiamy do lodówki na noc.
Przejdź do strony głównej Wróć do kategorii Przepisy