wyszukiwanie zaawansowane
Strona główna » Przepisy » Wegańska panna cotta

Producenci

Kontakt

  • Wegetarianin
    ul. Kołobrzeska 12
    10-443, Olsztyn
    NIP: 7392343022
  • E-mail:wegetarianin@wegetarianin.pl
  • Telefon89 533 70 88
  • Godziny działania sklepuPn-Pt: 9-17, Sob: 9-14

Wegańska panna cotta

Oto przepis na stuprocentowo wegańską pannę cottę. Bez mleka i cukru!


Składniki:
– 400 ml śmietany roślinnej (np. migdałowej)
– 125 ml mleka kokosowego
– 1 niepełna łyżeczka agaru
– 1/4 szklanki syropu z agawy
– ziarenka wydrążone z 1 laski wanilii lub pusta laska do nadania aromatu
– owoce lub inne dodatki do podania
Sposób przygotowania:
  1. W garnku umieść śmietanę, mleko, syrop i ziarenka wanilii lub chociaż pustą laskę i doprowadź składniki do wrzenia.
  2. Wsyp agar, wymieszaj i gotuj 8- 10 minut.
  3. Gotową mieszankę przestudź, a następnie przelej do 4 kokilek lub pucharków.
  4. Schłodź w lodówce minimum 2 h. Po tym czasie przechyl kokilki i wysuń panna cotty na talerzyki.
  5. Podawaj z ulubionymi dodatkami.
Smacznego!
 

 

Przejdź do strony głównej Wróć do kategorii Przepisy
Sklep internetowy shopGold
Korzystanie z tej witryny oznacza wyrażenie zgody na wykorzystanie plików cookies. Więcej informacji możesz znaleźć w naszej Polityce Cookies.
Nie pokazuj więcej tego komunikatu