wyszukiwanie zaawansowane
Strona główna » Przepisy » Placuszki kokosowe

Producenci

Kontakt

  • Wegetarianin
    ul. Kołobrzeska 12
    10-443, Olsztyn
    NIP: 7392343022
  • E-mail:wegetarianin@wegetarianin.pl
  • Telefon89 533 70 88
  • Godziny działania sklepuPn-Pt: 9-17, Sob: 9-14

Placuszki kokosowe

Łatwy i prosty przepis na koksowe placuszki. Sposób ich przygotowania jest bardzo prostu, a jedyną przeszkodą może być ich usmażenie. Smak i zapach wynagrodzą tą przeszkodę.
 


Składniki:
  • 1 jajko
  • 80 g bezglutenowej mąki ryżowej
  • 30 g bezglutenowej mąki kokosowej
  • 200 ml mleka bez laktozowego
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • 2 łyżeczki cukru pudru
  • 2 łyżki wiórków kokosowych (bez śladowych ilości glutenu)
  • Banan
  • Olej
  • Garść jagód
Przygotowanie:
  1. Mąki mieszamy z proszkiem do pieczenia, wiórkami, jajkiem, cukrem i mlekiem.
  2. Miksujemy tak aby masa przypominała papkę dla niemowlaka.
  3. Banana z jagodami rozdrabniamy widelcem.
  4. Na patelni rozgrzewamy olej i łyżką nakładamy niewielkie placuszki, a na górę kładziemy rozdrobnione owoce.
  5. Po około 30 sekundach obracamy placuszki na drugą stronę.
  6. Odsączamy na bibule, podajemy na ciepło.

Przejdź do strony głównej Wróć do kategorii Przepisy
Sklep internetowy shopGold
Korzystanie z tej witryny oznacza wyrażenie zgody na wykorzystanie plików cookies. Więcej informacji możesz znaleźć w naszej Polityce Cookies.
Nie pokazuj więcej tego komunikatu