Placuszki kokosowe
Łatwy i prosty przepis na koksowe placuszki. Sposób ich przygotowania jest bardzo prostu, a jedyną przeszkodą może być ich usmażenie. Smak i zapach wynagrodzą tą przeszkodę.
Składniki:
- 1 jajko
- 80 g bezglutenowej mąki ryżowej
- 30 g bezglutenowej mąki kokosowej
- 200 ml mleka bez laktozowego
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
- 2 łyżeczki cukru pudru
- 2 łyżki wiórków kokosowych (bez śladowych ilości glutenu)
- Banan
- Olej
- Garść jagód
- Mąki mieszamy z proszkiem do pieczenia, wiórkami, jajkiem, cukrem i mlekiem.
- Miksujemy tak aby masa przypominała papkę dla niemowlaka.
- Banana z jagodami rozdrabniamy widelcem.
- Na patelni rozgrzewamy olej i łyżką nakładamy niewielkie placuszki, a na górę kładziemy rozdrobnione owoce.
- Po około 30 sekundach obracamy placuszki na drugą stronę.
- Odsączamy na bibule, podajemy na ciepło.
Przejdź do strony głównej Wróć do kategorii Przepisy