wyszukiwanie zaawansowane
Strona główna » Przepisy » Placek jaglany z musem owocowym

Producenci

Kontakt

  • Wegetarianin
    ul. Kołobrzeska 12
    10-443, Olsztyn
    NIP: 7392343022
  • E-mail:wegetarianin@wegetarianin.pl
  • Telefon89 533 70 88
  • Godziny działania sklepuPn-Pt: 9-17, Sob: 9-14

Placek jaglany z musem owocowym

Ten placek nadaje się na wszystko, drugie śniadanie, zły humor, przywitanie gości, podwieczorek. Jest łatwym sposobem by ukryć kaszę jak i nasiona chia. Łatwy i szybki w przygotowaniu.
 


Składniki:
placek
  • 2 jabłka,
  • 1 szklanka mąki owsianej (u mnie 85 g),
  • 4 łyżki stołowe siemienia lnianego,
  • 1 łyżka stołowa oleju kokosowego,
  • 3 łyżki stołowe syropu daktylowego lub klonowego.
mus owocowy:
  • 100 g malin (mogą być mrożone),
  • 2 banany,
  • 5 płaskich łyżeczek nasion chia.
Przygotowanie:
  1. Rozmrożone maliny blendujemy z bananami.
  2. Do musu dodajemy nasiona chia, mieszamy dokładnie i odstawiamy do lodówki na minimum godzinę – dwie.
  3. W tzw. międzyczasie dobrze z 2 razy dokładnie zamieszać mus.
  4. Jabłka obieramy i trzemy na tarce. Siemię lniane mielimy. Mieszamy je z pozostałymi składnikami: kaszą jaglaną, mąką, olejem, słodem.
  5. Wyrabiamy ciasto (najdokładniej i najszybciej będzie w robocie kuchennym).
  6. Ciasto umieszczamy w płytkiej formie wyłożonej papierem do pieczenia.
  7. Pieczemy w temperaturze 180 stopni przez 30 minut (grzanie dolne), a następnie przez 10 minut z opcją góra – dół.
  8. Gdy placek ostygnie, podajemy go z musem owocowym.
 
Smacznego. :-)

 

Przejdź do strony głównej Wróć do kategorii Przepisy
Sklep internetowy shopGold
Korzystanie z tej witryny oznacza wyrażenie zgody na wykorzystanie plików cookies. Więcej informacji możesz znaleźć w naszej Polityce Cookies.
Nie pokazuj więcej tego komunikatu