wyszukiwanie zaawansowane
Strona główna » Przepisy » Muffiny jajeczne ze szpinakiem i fetą

Producenci

Kontakt

  • Wegetarianin
    ul. Kołobrzeska 12
    10-443, Olsztyn
    NIP: 7392343022
  • E-mail:wegetarianin@wegetarianin.pl
  • Telefon89 533 70 88
  • Godziny działania sklepuPn-Pt: 9-17, Sob: 9-14

Muffiny jajeczne ze szpinakiem i fetą

Nie lubisz stać przy patelni i smażyć? A masz ochotę na coś podobnego do omleta? Polecamy jajeczne muffiny w których możesz pofantazjować.
 


SKŁADNIKI (na 9 sztuk- 1 szt. ok. 60 kcal)
  • 4 jajka
  • 100 g fety
  • 1/2 szt. czerwonej papryki
  • 1 szklanka posiekanego szpinaku
  • 1 łyżka posiekanego szczypiorku
  • sól, pieprz, granulowany czosnek
PRZYGOTOWANIE
  1. Jajka roztrzepujemy, doprawiamy solą, pieprzem i czosnkiem.
  2. Dodajemy szczypiorek, szpinak i pokrojoną w kosteczkę fetę oraz paprykę.
  3. Formę do muffinek (9 otworów) - smarujemy tłuszczem (możemy też wykorzystać foremki silikonowe - bez natłuszczania).
  4. Wlewamy masę i wstawiamy formę do piekarnika nagrzanego do 180 stopni.
  5. Pieczemy przez 15 minut.
  6. Podajemy z pełnoziarnistym pieczywem.
 
 
Smacznego :) 

 

Przejdź do strony głównej Wróć do kategorii Przepisy
Sklep internetowy shopGold
Korzystanie z tej witryny oznacza wyrażenie zgody na wykorzystanie plików cookies. Więcej informacji możesz znaleźć w naszej Polityce Cookies.
Nie pokazuj więcej tego komunikatu