wyszukiwanie zaawansowane
Strona główna » Przepisy » Bezglutenowa tarta z rabarbarem i daktylami

Producenci

Kontakt

  • Wegetarianin
    ul. Kołobrzeska 12
    10-443, Olsztyn
    NIP: 7392343022
  • E-mail:wegetarianin@wegetarianin.pl
  • Telefon89 533 70 88
  • Godziny działania sklepuPn-Pt: 9-17, Sob: 9-14

Bezglutenowa tarta z rabarbarem i daktylami

Bezglutenowa tarta bez użycia cukru. Kruche ciasto idealnie komponuje się z letnimi owocami. Połączenie smaków podbije Twoje kubki smakowe i zadowoli domowników.
 


Składniki:
/tortownica o średnicy 21 cm/


ciasto:
  • 100g mąki ryżowej
  • 4 łyżki mąki ziemniaczanej
  • 1 łyżka mąki z tapioki
  • 1 jajko
  • 2 duże łyżki oleju kokosowego
  • 2 łyżki zimnej wody
owoce:
  • 500g rabarbaru
  • 1/2 kubka truskawek
  • 1/2 kubka czarnych malin/jeżyn/jagód
  • 2/3 kubka namoczonych daktyli
 
  1. Z mąk, jajka, wody i oleju kokosowego zagnieść ciasto.
  2. Wylepić nim formę.
  3. Wstawić do lodówki na 15 minut.
  4. Następnie nakłuć je widelcem i podpiec przez 8 minut w piekarniku nagrzanym do 200 stopni. 
    W międzyczasie obrać rabarbar i pokroić go na niewielkie kawałki.
  5. Dodać pozostałe owoce i posiekane daktyle.
  6. Wymieszać.
  7. Przełożyć na podpieczony spód i piec całość w 200 stopniach przez około 30 minut (aż rabarbar będzie miękki).
  8. Wyjąć i ostudzić.
  9. Można posypać cukrem pudrem.
 
Smacznego!

 

Przejdź do strony głównej Wróć do kategorii Przepisy
Sklep internetowy shopGold
Korzystanie z tej witryny oznacza wyrażenie zgody na wykorzystanie plików cookies. Więcej informacji możesz znaleźć w naszej Polityce Cookies.
Nie pokazuj więcej tego komunikatu